Bananenbrood met vegan eiwitpoeder

Bananenbrood is een heerlijke en voedzame traktatie, ideaal als ontbijt of tussendoortje. Dit recept maakt het extra voedzaam door de toevoeging van vegan eiwitpoeder, waardoor je een eiwitrijke variant krijgt. Het is een goede manier om overrijpe bananen te gebruiken en een gezonde snack in huis te hebben. Lekker met een beetje pindakaas of een kopje koffie erbij!

Voor 8-10 personen

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen

  • 200 g speltmeel

  • 2 el vegan eiwitpoeder (vanille of naturel)

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 1 el chiazaad + 3 el water

  • 100 ml amandelmelk

  • 1 el ahornsiroop

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.

  2. Meng het chiazaad met water en laat 5 minuten staan.

  3. Prak de bananen en meng met de overige ingrediënten.

  4. Giet het beslag in de cakevorm en bak 40-45 minuten.

Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.

Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.

Algemeen

Vegan eiwitpoeders kopen

Merken

Vegan eiwitpoeder vergelijken

Vegan eiwitpoeder gebruiken

Vegan eiwitpoeder recepten & inspiratie

Contactgegevens

Contact

Samenwerken

Betrouwbaarheid

© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid