Een Buddha bowl is niet alleen kleurrijk en veelzijdig, maar ook perfect om je eiwitinname te verhogen. In dit recept combineren we knapperige groenten, eiwitrijke quinoa en gebakken tempeh tot een voedzame maaltijd, afgemaakt met een romige dressing met extra eiwitpoeder.
Ingrediënten (voor 2 personen):
150 g quinoa (droog gewogen)
200 g tempeh, in blokjes
2 el sojasaus
1 el sesamolie of olijfolie
1/2 komkommer, in plakjes
1 avocado, in partjes
100 g wortel, geraspt
50 g edamame (sojaboontjes)
Handje rucola of veldsla
Voor de dressing:
2 el tahin
2 el limoensap
2 el water
1 el vegan eiwitpoeder (naturel)
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.
Bak de tempeh in een pan met sesamolie en sojasaus tot goudbruin.
Meng alle ingrediënten voor de dressing tot een romige saus.
Verdeel quinoa, groenten en tempeh over twee kommen.
Besprenkel met de dressing en garneer eventueel met sesamzaadjes.
Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.
Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.
Algemeen
Vegan eiwitpoeders kopen
Merken
Vegan eiwitpoeder vergelijken
Vegan eiwitpoeder gebruiken
Vegan eiwitpoeder recepten & inspiratie
Contactgegevens
Contact
Samenwerken
Betrouwbaarheid
© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid