Buddha bowl met tempeh, quinoa en tahin-limoendressing

Een Buddha bowl is niet alleen kleurrijk en veelzijdig, maar ook perfect om je eiwitinname te verhogen. In dit recept combineren we knapperige groenten, eiwitrijke quinoa en gebakken tempeh tot een voedzame maaltijd, afgemaakt met een romige dressing met extra eiwitpoeder.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 150 g quinoa (droog gewogen)

  • 200 g tempeh, in blokjes

  • 2 el sojasaus

  • 1 el sesamolie of olijfolie

  • 1/2 komkommer, in plakjes

  • 1 avocado, in partjes

  • 100 g wortel, geraspt

  • 50 g edamame (sojaboontjes)

  • Handje rucola of veldsla

Voor de dressing:

  • 2 el tahin

  • 2 el limoensap

  • 2 el water

  • 1 el vegan eiwitpoeder (naturel)

  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.

  2. Bak de tempeh in een pan met sesamolie en sojasaus tot goudbruin.

  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing tot een romige saus.

  4. Verdeel quinoa, groenten en tempeh over twee kommen.

  5. Besprenkel met de dressing en garneer eventueel met sesamzaadjes.

Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.

Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.

Algemeen

Vegan eiwitpoeders kopen

Merken

Vegan eiwitpoeder vergelijken

Vegan eiwitpoeder gebruiken

Vegan eiwitpoeder recepten & inspiratie

Contactgegevens

Contact

Samenwerken

Betrouwbaarheid

© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid