Deze zelfgemaakte eiwitijsjes zijn ideaal als voedzaam tussendoortje of guilt-free dessert. Dankzij de toevoeging van vegan eiwitpoeder geef je je lichaam een boost én geniet je van chocolade.
Ingrediënten (voor 4-6 ijsjes):
400 ml kokosmelk (volvet, uit blik)
2 eetlepels cacaopoeder
2 scheppen vegan eiwitpoeder (bijv. chocolade of naturel)
2 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel vanille-extract
2 eetlepels fijngehakte amandelen
Pure chocolade (gesmolten, optioneel voor swirl)
Bereidingswijze:
Mix de kokosmelk, cacaopoeder, eiwitpoeder, vanille en ahornsiroop tot een gladde massa.
Voeg de gehakte amandelen toe en roer kort door.
Giet het mengsel in ijsvormpjes.
Druppel wat gesmolten chocolade bovenop en swirl het erdoor met een prikker.
Laat minimaal 6 uur invriezen.
Je vindt jouw favoriete vegan eiwitpoeder hier.