Chili con carne is een klassieker in de plantaardige keuken en met een paar simpele toevoegingen maak je er een eiwitrijke avondmaaltijd van die heerlijk vult. Perfect voor meal prepping, restjes of een doordeweekse avond.
Ingrediënten (voor 3–4 personen):
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 blik kidneybonen (uitgelekt)
1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
1 blik mais (klein)
400 g tomatenblokjes (blik)
2 el tomatenpuree
2 el vegan eiwitpoeder (naturel)
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
Peper, zout, chilivlokken naar smaak
Verse koriander en avocado (optioneel, als topping)
Bereiding:
Fruit ui en knoflook in een pan. Voeg paprika en courgette toe en bak 5 min.
Voeg bonen, mais, tomatenblokjes, tomatenpuree en kruiden toe. Laat 15–20 min sudderen.
Roer het eiwitpoeder erdoor en laat nog even mee verwarmen.
Serveer met volkoren rijst of tortilla’s en toppings naar keuze.
Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.
Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.
Algemeen
Vegan eiwitpoeders kopen
Merken
Vegan eiwitpoeder vergelijken
Vegan eiwitpoeder gebruiken
Vegan eiwitpoeder recepten & inspiratie
Contactgegevens
Contact
Samenwerken
Betrouwbaarheid
© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid