Fris, luchtig én voedzaam. Deze citroen-meringuetaart krijgt een extra eiwitboost zonder in te leveren op smaak. Perfect voor een zomerse brunch of als feestelijke afsluiter van een etentje.
Ingrediënten: Bodem:
150 g amandelmeel
75 g havermoutmeel
50 g kokosolie
2 el honing
Snufje zout
Vulling:
250 ml water
3 el maïzena
2 eidooiers
Sap en rasp van 2 citroenen
2 el honing of agavesiroop
1 scoop vanille- of naturel eiwitpoeder
Meringue:
3 eiwitten
2 el honing of erythritol
Eventueel een halve scoop eiwitpoeder (naturel)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ingrediënten voor de bodem, druk in een taartvorm en bak 10-12 minuten.
Kook de ingrediënten voor de vulling tot een dikke crème ontstaat. Laat iets afkoelen en giet op de bodem.
Klop de eiwitten stijf met honing en eventueel eiwitpoeder.
Verdeel de meringue over de vulling en brand eventueel licht met een crème brûlée-brander. Laat opstijven in de koelkast.
Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.
Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.
Algemeen
Vegan eiwitpoeders kopen
Merken
Vegan eiwitpoeder vergelijken
Vegan eiwitpoeder gebruiken
Vegan eiwitpoeder recepten & inspiratie
Contactgegevens
Contact
Samenwerken
Betrouwbaarheid
© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid