Matcha is al langer geliefd vanwege de natuurlijke cafeïne en antioxidanten. Voeg er wat vegan eiwitpoeder aan toe en je hebt een voedzame drank die je energie geeft én helpt bij je eiwitinname. Ideaal als lichte snack of kickstart van je dag.
Ingrediënten (voor 1 groot glas):
1 tl matchapoeder
50 ml heet water (niet kokend)
200 ml ongezoete amandelmelk of havermelk
1 schep vanille vegan eiwitpoeder
1 tl ahornsiroop of agavesiroop (optioneel)
IJsblokjes
Bereidingswijze:
Roer het matchapoeder los met heet water tot een gladde pasta (gebruik eventueel een matcha whisk of melkopschuimer).
Meng het eiwitpoeder in een shaker of blender met de plantaardige melk tot het volledig is opgelost.
Vul een glas met ijsblokjes.
Giet eerst de vanille-eiwitmelk in het glas.
Schenk daar voorzichtig de matcha overheen voor een mooi laagjeseffect.
Roer voor het drinken even door.
Zin om zelf aan de slag te gaan? Bestel dan jouw favoriete vegan eiwitpoeder hier, van vanille tot naturel.