Frozen yoghurt ijsjes met eiwitpoeder en fruit

Een frisse snack voor warme dagen: deze frozen yoghurt ijsjes zijn romig, voedzaam en heerlijk knapperig door de topping. Met extra eiwitpoeder geef je ze een functionele twist.

Ingrediënten (voor ±6 ijsjes):

  • 300 g plantaardige yoghurt (bijv. soja- of kokosyoghurt)

  • 2 el vegan eiwitpoeder (vanille)

  • 1 el ahornsiroop

  • 1 el pindakaas (optioneel, voor extra romigheid)

  • Een handje blauwe bessen of aardbeien (vers of klein gesneden)

  • Ter decoratie (optioneel): extra bessen, eetbare bloemetjes zoals viooltjes, kokosflakes of fijngehakte noten

Bereiding:

  1. Meng de plantaardige yoghurt met het vegan eiwitpoeder, ahornsiroop en eventueel de pindakaas tot een glad mengsel.

  2. Verdeel wat blauwe bessen of stukjes aardbei over de ijsvormpjes.

  3. Giet het yoghurtmengsel er voorzichtig bij en vul tot net onder de rand.

  4. Voeg eventueel wat toppings toe aan de bovenkant, zoals kokosflakes, noten of extra fruit.

  5. Steek de ijsstokjes in de vormpjes en zet ze in de vriezer.

  6. Laat minimaal 3 uur (liefst langer) bevriezen tot ze stevig zijn.

  7. Haal de ijsjes kort onder warm water om ze gemakkelijk uit de vorm te krijgen.

  8. Serveer eventueel met extra blauwe bessen en eetbare bloemetjes voor een feestelijk effect.

Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.

Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.

Algemeen

Vegan eiwitpoeders kopen

Merken

Vegan eiwitpoeder vergelijken

Vegan eiwitpoeder gebruiken

Vegan eiwitpoeder recepten & inspiratie

Contactgegevens

Contact

Samenwerken

Betrouwbaarheid

© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid