Matcha koekjes met witte chocolade

Deze zachte matcha koekjes zijn niet alleen een traktatie voor je zintuigen, maar ook een slimme manier om extra plantaardige eiwitten binnen te krijgen. Perfect bij een kopje groene thee.

Ingrediënten (voor ca. 12 stuks):

  • 100 g plantaardige boter (kamertemperatuur)

  • 80 g kokosbloesemsuiker of rietsuiker

  • 1 el lijnzaad + 3 el water (vervangt 1 ei)

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 el matchapoeder

  • 150 g bloem

  • 30 g vegan vanille eiwitpoeder

  • 1 tl bakpoeder

  • Snufje zout

  • 80 g (vegan) witte chocolade (in stukjes)

Bereiding:

  1. Meng het lijnzaad met water en laat 5–10 minuten staan.

  2. Mix boter en suiker romig, voeg het lijnzaadmengsel en vanille toe.

  3. Voeg bloem, eiwitpoeder, matcha, bakpoeder en zout toe. Meng tot deeg.

  4. Spatel de chocolade erdoor.

  5. Vorm balletjes en leg op een bakplaat.

  6. Bak 10–12 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.

Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.

Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.

Algemeen

Vegan eiwitpoeders kopen

Merken

Vegan eiwitpoeder vergelijken

Vegan eiwitpoeder gebruiken

Vegan eiwitpoeder recepten & inspiratie

Contactgegevens

Contact

Samenwerken

Betrouwbaarheid

© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid