Op zoek naar een eiwitrijk tussendoortje dat nét even anders is? Deze donuts zijn gemaakt met matcha, kokos en vegan eiwitpoeder. Ze zijn gebakken in de oven, dus lekker licht én voedzaam.
Ingrediënten (voor 6 kleine donuts):
100 g havermeel
1 schep vanille of kokos vegan eiwitpoeder
1 tl matchapoeder
1 el geraspte kokos + extra voor topping
1 tl bakpoeder
100 ml amandelmelk
1 el kokosolie, gesmolten
1 el ahornsiroop
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180°C en vet een donutvorm in.
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Voeg daarna melk, kokosolie en ahornsiroop toe. Roer tot een glad beslag.
Schep het beslag in de vormpjes en bak 15-20 min.
Laat afkoelen en strooi er wat extra kokos overheen.
Voeg je favoriete vegan eiwitpoeder toe voor extra voedingswaarde.