Deze Japanse rolcake is licht, zacht en verrassend voedzaam. De matcha zorgt voor een subtiele groene theesmaak, en de romige vulling krijgt een boost van eiwitpoeder. Voeg eventueel zwarte bonen of rode bonen toe voor die authentieke twist én extra vezels.
Ingrediënten voor het cakebeslag:
Eiwitrijke vulling:
200 ml plantaardige slagroom of kokosroom
1 scoop vanille of kokos eiwitpoeder (optioneel)
1 el ahornsiroop
Optioneel: gekookte zwarte bonen of anko (zoete rodebonenpasta)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een rechthoekige bakplaat met bakpapier.
Klop het eiwit met een snuf zout stijf.
Klop de eidooiers met de siroop luchtig. Voeg matcha, meel en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag.
Verdeel het mengsel over de bakplaat en strijk glad. Bak 10-12 minuten tot het licht terugveert bij aanraking.
Laat 2 minuten afkoelen, draai om op een schone theedoek en verwijder het bakpapier. Rol de cake (met theedoek) voorzichtig op en laat zo volledig afkoelen.
Klop intussen de slagroom met eiwitpoeder en siroop tot een stevige vulling.
Rol de cake uit, verdeel de vulling erover (laat aan de randen wat ruimte), voeg bonen toe als je wilt, en rol weer op.
Laat opstijven in de koelkast en snijd in plakken.