Avocadotoast, maar dan met een twist! Deze versie is belegd met smeuïge avocado, kruidig gebakken tofu en een dubbele dosis verse basilicum voor die frisse, groene kick. Lekker licht, voedzaam én snel klaar. Perfect voor thuiswerkdagen of een fancy lunch zonder gedoe.
Ingrediënten (voor 2 toasts):
2 sneetjes zuurdesembrood of volkorenbrood
1 avocado
1/2 limoen, sap
100 g stevige tofu, in blokjes
1 tl paprikapoeder
1 tl sojasaus
1/2 tl knoflookpoeder
1 el olijfolie
Verse basilicumblaadjes (groen en/of paars)
Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Prak de avocado met limoensap, peper en zout. Zet opzij.
Meng de tofublokjes met paprikapoeder, sojasaus en knoflookpoeder.
Verhit olie in een pan en bak de tofu goudbruin.
Toast het brood lichtjes.
Besmeer de toast met avocado, verdeel de gebakken tofu erover en garneer met verse basilicum.