Vegan bananencake met frosting & blauwe Bessen

Een smeuïge, eiwitrijke cake op basis van banaan, met een romige frosting en verse blauwe bessen. Ideaal voor een feest of als voedzaam tussendoortje.

Ingrediënten (voor 1 cake):

  • 3 rijpe bananen

  • 150 g volkoren meel

  • 1 scoop vanille-eiwitpoeder

  • 50 ml plantaardige melk

  • 1 el appelazijn

  • 1 tl bakpoeder + 1/2 tl baking soda

  • 1 el kokosolie of olijfolie

  • Snuf zout

Vegan frosting:

  • 100 g plantaardige roomkaas

  • 1 el ahornsiroop

  • 1/2 tl vanille

Topping:

  • Blauwe bessen

  • Optioneel: kaneel, nootjes

Bereiding:

  1. Verwarm oven op 175°C. Meng alle droge ingrediënten.

  2. Pureer banaan en meng met melk, azijn en olie. Voeg toe aan het droge mengsel.

  3. Giet in cakevorm. Bak 40-45 min. Laat afkoelen.

  4. Meng frosting en smeer op de afgekoelde cake. Top met blauwe bessen.

Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.

Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.

Algemeen

Vegan eiwitpoeders kopen

Merken

Vegan eiwitpoeder vergelijken

Vegan eiwitpoeder gebruiken

Vegan eiwitpoeder recepten & inspiratie

Contactgegevens

Contact

Samenwerken

Betrouwbaarheid

© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid