Deze taco’s zitten boordevol plantaardige eiwitten dankzij geroosterde kikkererwten én eventueel een schep eiwitpoeder in de dressing.
Ingrediënten (voor 4 taco’s):
1 blik kikkererwten (afgespoeld en droog gedept)
1 kleine zoete aardappel (geschild, in blokjes)
1 el olijfolie, komijn, paprikapoeder, snuf zout
4 mini tortilla’s (kies een volkoren of peulvruchtvariant)
1/2 avocado, in plakjes
Rode ui, koriander, limoen
Vegan eiwitdressing (optioneel):
2 el plantaardige yoghurt (bijv. soja)
1/2 scoop neutrale eiwitpoeder
1 tl limoensap
1/2 tl ahornsiroop
Bereiding:
Rooster kikkererwten en aardappel 25 minuten op 200°C met olie en kruiden.
Verwarm tortilla’s kort in een droge pan.
Vul met geroosterde mix, avocado, ui en koriander.
Meng dressing apart en drizzle over de taco’s.
Serveer met partjes limoen.
Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.
Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.
© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid