Deze cake is fris, luchtig en voedzaam tegelijk. De plantaardige yoghurt zorgt voor een zachte textuur, terwijl eiwitpoeder zorgt voor een fijne eiwitboost. Perfect als tussendoortje of ontbijt-snack!
Ingrediënten (voor 1 cake, ±10 plakken):
250 g plantaardige yoghurt (bijv. soja of kokosyoghurt)
200 g speltmeel of havermeel
2 el vegan eiwitpoeder (vanille of naturel)
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
1 el appelciderazijn of citroensap
3 el ahornsiroop of agavesiroop
1 tl vanille-extract
Rasp van 1 citroen (optioneel)
50 ml plantaardige melk (indien nodig om beslag te verdunnen)
Kokosolie voor het invetten van de vorm
Topping: macadamia nootjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met kokosolie.
Meng yoghurt, siroop, vanille en citroenrasp. Voeg de appelciderazijn toe en laat kort bruisen.
Meng in een andere kom meel, eiwitpoeder, bakpoeder en baking soda.
Voeg natte en droge ingrediënten samen tot een glad beslag. Voeg plantaardige melk toe als het te dik is.
Giet in de cakevorm, bestrooi met macadamianootjes en bak 35–40 minuten. Laat volledig afkoelen voor het snijden.
Op zoek naar de beste plantaardige eiwitpoeders? Wij helpen je met betrouwbare informatie en aanbevelingen om de juiste keuze te maken. Deze website bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie.
Meer hierover lees je op de Over ons-pagina.
Algemeen
Vegan eiwitpoeders kopen
Merken
Vegan eiwitpoeder vergelijken
Vegan eiwitpoeder gebruiken
Vegan eiwitpoeder recepten & inspiratie
Contactgegevens
Contact
Samenwerken
Betrouwbaarheid
© 2020-2025 - Vegan Eiwitpoeder - Algemene voorwaarden - Privacybeleid